Easy to do business with

Lyskilder

Lyskilder

Skap den rette stemningen med rett belysning

Med en belysningsteknologi i kontinuerlig utvikling får vi stadig flere muligheter til å skape akkurat den atmosfæren vi ønsker hjemme. Er det viktig at stemningen er koselig, skal belysningen gi en eksklusiv følelse, eller skal den bare være praktisk? GP Lighting har et sortiment som passer ethvert behov. Vi er opptatt av å skape miljøtilpassede og nyskapende belysningsløsninger med energisparing i fokus. GP Lighting har et omfattende utvalg energieffektive belysningsprodukter til husholdninger, deriblant LED-lamper, halogenlamper og lavenergilamper.

Lyskilder Halogen

GP halogenstiftpærer kan fås med flere ulike sokler og wattstyrker, med 30 % energibesparelse. Vanlige glødepærer blir halogenpærer når man tilsetter halogen. Halogenpæren gir da mer lys som dessuten er fullt dimbart.

Lyskilder LED

Vår standard LED-serie tilbyr lys av høy kvalitet og lang levetid. Perfekt som funksjonell belysning i lukkede armaturer, spotlights og lysrør. Lampene avgir et varmt hvitt behagelig lys som vi er vant til.

Lyskilder LED, Filament

GP LED Filament ser ut som en vanlig klassisk lyspære med glødetråd festet med ny innovativ glødeteknologi. Med sine tettpakkede LED-chips som sitter på glødetråden, stråler de i alle retninger og kan derfor med fordel brukes der lyskilden blir helt synlig.

Ordlisten

Watt (W): Indikerer energiforbruk. Det indikerer imidlertid ikke hvor mye lys en lampe avgir og bør derfor ikke brukes til å sammenligne lysstyrker.
Lumen (ch): Indikerer hvor mye lys en strålende lampe avgir. Jo høyere lumentall, jo mer lys avgir lyskilden.
Candela (Cd): Indikerer lysstrømmen i en bestemt retning og brukes på reflektormodeller.
Fargetemperatur: Fargetonen på lyset måles i Kelvin. Høy fargetemperatur tilsvarer blåfargetoner mens lav fargetemperatur tilsvarer rødlige fargetoner. En standard lyspære tilsvarer 2700 K, og er den tonen som oftest brukes her i Norden.