Easy to do business with

AVD

Et nytt slukkemiddel til brann i litiumbatterier.

Hendelser med litiumbatterier som tar fyr blir mer og mer alminnelig. Inntil nå har det ikke vært noen effektiv måte å slukke disse brannene på. Nå lanseres AVD, et helt nytt middel som effektivt går inn og kveler litiumbranner. Dette er et revolusjonerende produkt som kommer til å øke sikkerheten ved håndtering og bruk av litiumbatterier.

Ved hjelp av en vannbasert samling av små mineraler dannes en keramisk masse som kjøler brannen ned, og legger seg som et teppe over selve brannen. Teknikken er et stort fremskritt som minsker et stadig voksende problem i samfunnet. Litiumbatterier brukes i produkter som krever mye energi, som f.eks. computere, mobiltelefoner, fjernkontroller og leketøy. Batteriene gir mye energi, men kan i visse tilfelle utgjøre en risiko.

 

Flere ulykker har allerede skjedd. Blant annet et stort antall litiumulykker ombord på fly. Nylig ble over 500.000 Hoverboards tilbakekalt av produsenten på grunn av at mange tok fyr. Det har også blitt tilbakekalt mobiltelefoner fordi batteriene har tatt fyr.

  • » Med AVD har vi kommet frem til en ny løsning som effektivt klarer å slukke branner i litiumbatterier.
  • » Metoden kan brukes som tradisjonell brannslukker eller i et stasjonært sprinkleranlegg.

 Tradisjonell brannslukker

Skulle det oppstå en litiumbrann fungerer de tradisjonelle metoder ganske enkelt ikke. Vann vil danne hydrogen som bare vil få brannen til å øke i styrke, mens skumslukkere kun holder brannen nede, i den tid skummet sprøytes på.


 

 

 

1 vare(r)

per side

1 vare(r)

per side